FEDERAŢIA AGRICULTORILOR FERMIERUL

Mai aproape de tinerii fermieri şi de ţărani

Ţăranul sărac şi politica

Câteva opinii ale Ţăranului Sărac privind implicarea politicului în problemele de agricultură.

(Preluare Ziarul de Vrancea)
“Ţăranul sărac” s-ar băga în politică dar nu are unde * Recent, fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a anunţat că îşi face “o platformă agrariană” * Până se hotărăşte dacă intră sau nu în politică, ţăranul de la Campineanca şi-a legat la tractorul din fonduri europene o căruţă, pe post de remorcă

Trăim vremuri de politică amestecată. Unii şi-au făcut partid din televiziune, alţii din rămăşitele unor partide comuniste, iar alţii se trag din marele partid de dinainte de 1989. În tot acest context, Constantin Crăciun, cunoscut  sub numele de “Ţăranul sărac” de la Campineanca, îşi pune o întrebare: în ce partid să intre? I-a suras ideea de curand, cand a auzit că fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, demisionează din PDL pentru a-şi face “o platformă agrariană”, la care vor adera mai mulţi fermieri. S-a “dezumflat” repede pentru că şi-a adus aminte că l-a cunoscut personal şi în urma discuţiilor a tras o singură concluzie. “Am fost de două ori la domnul ministru şi dacă o să promită şi la partidul ăsta cum ne-a promis şi nouă, ca sindicalişti, va fi halal de acest partid. Am discutat cu el într-o sală cu tot felul de directori, toţi au notat, dar nimic. I-am zis de secetă, că avem legi strambe în agricultură şi că vrem să le îndreptăm, nu a făcut nimic. A plecat de pe scaunul de ministru şi ne-a lăsat cum ne-a găsit. În America au fost mai multe partide, pană au rămas doar două, pană nu se va ajunge la două partide, unul de stanga şi unul de dreapta, nu se rezolvă problema agriculturii”, ne-a spus Constatin Crăciun zis şi “Ţăranul sărac”, preşedintele Asociaţiei cu acelaşi nume. Fostul mininistru al Agriculturii a declarat pentru presa centrală că “n-am demisionat din PDL pentru că am vrut să plec, ci pentru că eu sunt fermier, mă întorc către fermieri şi în agricultură. Deşi toată lumea susţine că agricultura e o prioritate, nimeni n-a făcut o prioritate din agricultură, numai fermierii o mai pot face. Probabil, împreună cu fermierii din toate zonele ţării, vom iniţia o platformă agrariană, un partid politic. Sper să se regăsească pe listele electorale. Intenţia este ca această structură să meargă în alegeri singură”, a declarat Fuia pentru presa centrală.

Ţăranul şi-a legat căruţa la tractor

“Ţăranul sărac”, în ciuda poreclei, are o avere destul de frumuşică. Moş Crăciun  are 71 de ani şi este preşedintele asociaţiei „Ţăranul sarac“. Are vreo  31 ha de teren arabil, zece vaci, 14 porci , 200 de păsări, două mori şi un cazan de ţuică. Acum şi-a tras şi un tractor din Coreea din fonduri europene, numai că nu i-au mai ajuns banii de remorcă, aşa că şi-a făcut remorcă dintr-o căruţă. ”Anul ăsta sunt mai sărac decat anul trecut, am pierdut peste 60-70% din porumb, viile sunt compromise, sunt bucuros că am strans furaje”, ne-a declarat Moş Crăciun care a devenit celebru, în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”. (Aurelian IVAN)

Leave a comment