FEDERAŢIA AGRICULTORILOR FERMIERUL

Mai aproape de tinerii fermieri şi de ţărani

Seminar privind extinderea utilizării opțiunilor simplificate privind costurile

Autoritatea de Management POS DRU a organizat in data de 14 aprilie 2013 la Hotel Internațional –  București, seminarul cu tema “Extinderea utilizării Opțiunilor Simplificate privind Costurile în programele FSE pentru perioada 2014-2020”.

La deschiderea evenimentului Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat „România este singurul stat care nu a aplicat măsuri de simplificare până în prezent, sper ca alături de toți colegii mei să facem acest lucru posibil. Pentru actuala perioadă încercăm să simplificăm ce se mai poate simplifica, dar discuția se va axa pe următorul ciclu financiar 2014-2020”.

Totodată, Laurent Sens, Ofițer Politici – DG Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune, a subliniat că „Rolul FSE este acela de a crea locuri de munca, nu de a verifica ore întregi documente. Trebuie să ne concentrăm munca pe ceea contează, pe incluziune sociala, pe crearea locurilor de munca”.

La conferință a mai participat Sorin Dumitru Ștefoni – Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vîrstnice, Francisco Merchan Cantos – Director Audit și Control, Direcția Generală Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune, Comisia Europeană.

Ministerul Fondurilor Europe a inițiat deja aplicarea unor măsuri de simplificarea a procedurilor de implementare, astfel, începând de luni 22 aprilie a.c., beneficiarii proiectelor finanțate din POS DRU vor depune doar documente justificative în format electronic pentru a deconta sumele aferente cheltuielilor eligibile și li se vor rambursa plăţi parţiale, în cazul în care nu au depus unele documente justificative, pentru sumele aferente cheltuielilor eligibile care vor fi validate.

Leave a comment