FEDERAŢIA AGRICULTORILOR FERMIERUL

Mai aproape de tinerii fermieri şi de ţărani

RAPORT SUSTENABILITATE Proiect “O sansa la angajare pentru pentru somerii din regiunea Sud-Est” POSDRU 100/5.1/G/75466 – Septembrie 2014

sigla1Proiectul a fost conceput in perspectiva continuarii si dezvoltarii unor activitati, avandu-se in vedere atingerea rezultatelor. In plus, pentru maximizarea rezultatelor si potentiala implementarea ulterioara la nivelul altor judete din regiune, activitatile de informare si promovare a masurilor active de ocupare vor continua sa fie sustinute de catre Beneficiar, ca si activitati ce sunt deja inscrise in insusi statutul sau. Aceste activitati au furnizat baza pentru continuarea activitatii de dezvoltare a competentelor resursei umane in raport cu cererea pietei muncii, in judetele in care calificarile nu sunt adaptate in raport cu necesitatile si realitatile zonei. Aceasta activitate a fost sustinuta de catre Partenerul 1, in calitatea sa de furnizor de formare profesionala, cu experienta de 15 ani in domeniu in 3 regiuni ale tarii.

In acest sens, Partenerul 1 International Computer School a derulat in perioada de implementare a proiectului un numar de 14 cursuri de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor resursei umane in raport cu cererea pietei muncii adresate inclusiv persoanelor aflate in cautarea unui loc de  munca in urmatoarele domenii: lucrator in comert, operare calculator, resurse umane, contabilitate, engleza.

Campaniile de mediere si promovarea initiativelor locale/regionale pentru sprijinirea persoanelor aflate în somaj în vederea integrării/reintegrării pe piata muncii (rezultatul activitatii 7) realizate prin proiect constituie un element important al ansamblului de masuri ce au ca scop facilitarea integrarii in munca a grupului tinta. In acest sens acestea sunt la dispozitia AJOFM din cele 3 judete de implementare, in baza parteneriatelor incheiate cu acestea.

Diseminarea informatiilor relevante privind accesul la formare profesionala si oportunitatile pietei muncii, precum si a ultimilor noutati europene si nationale in domeniul integrarii socio-profesionale (aspecte juridice, reglementari ale politicilor publice, idei de afaceri, modele de bune practici etc) s-a realizat prin intermediul a doua pagini web – a Federatiei Agricultorilor Fermierul si a International Computer School. Totodata parteneriatele incheiate in cadrul proiectului pentru promovarea initiativelor locale/regionale pentru sprijinirea persoanelor aflate în somaj de lungă durată în vederea integrării/reintegrării pe piata muncii, la nivelul celor 3 judete constituie un element important in ceea ce priveste asigurarea conditiilor optime pentru ocuparea fortei de munca atat la momentul actual, cat si pe viitor.

Prin organizarea seminariilor cu tema “Masuri active de ocupare pentru o piata a muncii inclusiva”, proiectul si-a propus sa impulsioneze identificarea de solutii pentru reducerea ratei somajului in munca si cresterea ratei de ocupare la nivel regional si local, si sa promoveaze initierea de parteneriate intre actorii relevanti din domeniu. Prin comunicarea rezultatelor proiectului exista posibilitatea dezvoltarii acestuia la nivel national prin implicarea institutiilor cu atributii in ocuparea fortei de munca si a partenerilor sociali reprezentativi.

Link Raport-activitate-perioada-01-11-2010-–-31-10-2012.pdf

Reprezentant legal

Ginu Costel TOMA

Leave a comment